Yerköy Haber Gazetesi

VAKA SAYIMIZ ARTTI!

VAKA SAYIMIZ ARTTI!
27 Eylül 2021 - 13:38

Sağlık Bakanlığı’nın iller bazında her 100 bin kişide görülen vaka sayısına ilişkin olarak güncellenen tabloya göre Yozgat’ta ki haftalık vaka sayısı yaklaşık olarak 290’ı buldu.
Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre Yozgat’ta vaka sayısı bir kez daha arttı. Bir önceki verilere göre binde 290,39 olan vaka sayısı 404,92’ye çıktı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısının en çok arttığı illeri açıkladı.
11 Eylül – 17 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok arta 10 il , Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Trabzon, Malatya, Yozgat, Düzce, Erzincan ve Çorum oldu.
Yükselişe geçti
Sağlık Bakanı Koca, yaptığı paylaşımda, “11-17 Eylül arasında, 100.000 kişi içinde bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayısı neydi? Yaşadığınız, gidip geldiğiniz ildeki durumu haftalık insidans haritamızdan öğrenebilirsiniz. 11-17 Eylül arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 ilimiz: Kastamonu, Kırıkkale, Zonguldak, Tokat, Trabzon, Malatya, Yozgat, Düzce, Erzincan, Çorum! Bu illerden birindeyseniz şimdi daha da dikkatli olmalısınız. Nihai çözüm aşı, tedbirler şart” dedi.
Rehavet arttı
Türkiye’de vaka yoğunluğunun iki haftadır artış gösterdiği Yozgat’ta vatandaşların maskesiz caddelerde dolaşması dikkat çekiyor. Yapılan tüm uyarılar ve alınan önlemlere rağmen vatandaş bildiğini okumaya devam edince normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında artış tehlikeli boyutlara ulaştı. Sosyal mesafe ve maske takmak gibi bireysel önlemlere uyulmaması nedeniyle vaka artışının yaşandığı Yozgat’ta vatandaşların rahat tavırları gözlerden kaçmıyor.
Aşı da seferberlik
Yozgat’ta 2. doz için aşılama seferberliği başlatıldı Korona virüs ile mücadele kapsamınsa aşılama çalışmalarında Yozgat’ta 2. doz aşılamalar hızlandırıldı. Daha önce 1. doz için uygulanan aşı seferberliğini 2. doz içinde başlattı. İkinci doz aşılama Türkiye ortalamasının altında kalan Yozgat’ta, seferberlik ile birlikte aşılamanın hızlanması bekleniyor. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır