Yerköy Haber Gazetesi

ARAÇ KULLANIRKEN TELEFON KULLANMAK ÖLÜMCÜLDÜR

ARAÇ KULLANIRKEN TELEFON KULLANMAK ÖLÜMCÜLDÜR
11 Ocak 2024 - 16:39

Sürüş sırasında cep telefonu kullanmak, sürücüde dikkat dağınıklığına ve konsantrasyon bozulmasına yol açıyor bu da kaza riskini artırıyor. Cep telefonu kullanırken sürücüler daha fazla hata yapıyor, bazı tehlikeli durumların farkına ya hiç varamıyor ya da önlem almak için geç kalıyorlar.

Sosyal medya hesaplarından bir duyuru yapan Yozgat Valiliği, konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

“Araç kullanırken cep telefonu ile ilgilenmek kaza yapma riskini 23 kat arttırmaktadır. Daha güvenli bir sürüş ve can güvenliği için trafikteyken telefonunuzu elinize almayın.

Trafik kurallarına uyarak daha güvenli sürüşler gerçekleştirebilir hem kendi hem de trafikteki diğer sürücüleri maddi ve manevi zararlara karşı koruyabilirsiniz. Bu önemli trafik kurallarından biri de seyir halinde telefon ile ilgilenmemek.

Araştırmaya göre, telefonları ile ilgilenen sürücüler tehlikeli durumları fark etme ve bu doğrultuda önlem alma konusunda telefonla konuşmayanlara göre daha başarısızlar. Normal bir konuşma gerçekleştiren sürücüler %23, zihni meşgul eden görüşmeler yapan sürücüler ise %29 oranında tehlikeli durumları fark edemiyorlar. Diğer bir deyişle telefonla konuşmak, mesaj atmak gibi eylemler dikkatin dağılmasına ve kaza riskinin artmasına neden oluyor.”

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır