Yerköy Haber Gazetesi

WhatsApp için yeşil renkli tasarım tarih oluyor!

WhatsApp için yeşil renkli tasarım tarih oluyor!
20 Nisan 2024 - 11:19

WhatsApp için çok keskin tasarım değişimleri için harekete geçildi. Meta tarafından sık sık yeni özellikler ile güncellenen dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması şimdi de tasarımında büyük değişikliklere hazırlanıyor. Bu yeni değişiklik ile beraber WhatsApp için ikonik yeşil renk sona erecek. Yeni renk ile WhatsApp bambaşka bir görünüme sahip olacak.

YEŞİL RENK BEYAZ OLACAK!

WhatsApp denildiğinde tasarımda yeşil renk herkesin aklına gelen ilk renk oluyor. Meta üzerinde çalıştığı yeni güncelleme ile yeşil renk yerine beyaz renkli WhatsApp’ı devreye sokacak. Güncelleme gelen programlarda görümün yeşilden beyaza dönüşecek. Bu şekilde sadeleşme mesajı verecek olan dev şirket dijital platformlardaki trende de ayak uydurmuş olacak.

Son dönemlerde teknoloji şirketleri dijital arenada sadeleşme trendine yöneliyorlar. Daha sade tasarımları tercih eden dev şirketler arasına Meta, WhatsApp tasarımı ile dahil olacak. Değişiklik sadece görünümde olacak ve kullanıcılar ekstra bir değişiklik ile karşılaşmayacaklar.

WhatsApp renk değişimi ile alakalı olarak test çalışmalarını başlattı. Uygulamanın beta sürümünde kullanılan bu yeni renk artık bazı kullanıcılara güncellemeler ile gitmeye başladı. Bu güncellemeyi alan kullanıcıların WhatsApp ekranlarını açtıklarında üst taraftaki yeşil şeridin de beyaza dönüştüğü görülüyor. Beyaz şerit üzerindeki WhatsApp yazısı ise yeşil renkte yer alıyor.

WhatsApp tarafından yapılacak olan renk güncellemesinden sonra sohbet pencerelerindeki üst çubuk ve profiller de beyaz arka plana sahip olacaklar.

WhatsApp renk güncellemesinin ne zaman tüm kullanıcılara sunulacağına dair henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak bu güncellemenin kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcılara gönderileceği bildirildi.

Haber Merkezi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır