Yozgat’ın Yerköy ilçesinde, 12 Ekim Dünya Artrit Günü dolayısıyla eklem sağlığı ve erken tanının önemine dikkat çekildi. Yerköy Devlet Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Hilal Devran, eklemlerde oluşan ağrı ve şişliklerin ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Artritin tek bir hastalık olmadığını ve 100’den fazla farklı türünün bulunduğunu ifade eden Uzm. Dr. Hilal Devran, rahatsızlığın bir veya birden fazla eklemde iltihaplanma, ağrı, sertlik ve hareket kısıtlılığı ile kendini gösterdiğini söyledi. Erken teşhisin hayati önem taşıdığını vurgulayan Devran, doğru tedavi planlaması, düzenli hekim takibi ve kişiye özel egzersizlerin hastaların yaşam kalitesini doğrudan artırdığını aktardı.
Vatandaşların eklem şikayetlerini geçiştirmemesi gerektiğini dile getiren Devran, hareketli bir yaşam sürebilmek ve eklem fonksiyonlarını kaybetmemek adına belirti yaşayan herkesi gecikmeden en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaya ve uzman hekim kontrolünden geçmeye davet etti.
