Yerköy Haber Gazetesi

Yerköy Hızlı Tren Projesinde önemli değişiklik

Yerköy Hızlı Tren Projesinde önemli değişiklik
12 Mart 2024 - 18:12

Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Coşkun Kahraman, Yerköy için hayati önem taşıyan Yerköy-Kayseri hızlı tren projesinde önemli bir değişiklik duyurdu.
Projenin önceki planlarına göre, Sağlık Meslek Lisesi’nden başlayıp TOKİ konutlarının sonuna kadar uzanan hızlı tren hattının, yüksek set duvarlar ve geniş çaplı dolgu alanlarıyla bölgeyi 8-9 metre yüksekliğe kadar bölerek şehrin coğrafi bütünlüğünü ve gelişimini engelleyeceği belirtiliyordu. TSO Başkanı Coşkun Kahraman, yaptığı açıklamada; projnin viyadük sistemine dönüştürülmeye başladığını söyledi.
Yerköy-Kayseri hızlı tren hattı, şehrin akışını ve büyüme yönünü bölmeden geçecek ve böylelikle şehrin gelişimine olumlu katkı sağlayacağını vurgulayan Kahraman, özellikle siyasetçiler ve diğer ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışarak, bu değişikliğin gerçekleşmesine katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Projenin genel koordinatörü olan Kayserşah Erdem Bey’in büyük emeklerinin olduğunu vurgulayan Kahraman, Yerköy’ün gelişimi ve Yerköylülerin refahı için gece gündüz çalıştıklarını ve bu çaba içinde devam edeceklerini belirtti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır