Yerköy Haber Gazetesi

Yerköy’de 2. Hedik Festivali 9 Eylül’de yapılacak

Yerköy’de 2. Hedik Festivali 9 Eylül’de yapılacak
29 Ağustos 2023 - 14:32

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, 9 Eylül Cumartesi günü Saat.19:00’da İstasyon Meydanında düzenleyecekleri Hedik Festivaline tüm Yerköy, Çiçekdağı, Köseli ve tüm Yozgat halkını davet etti.
Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, ilçede bu yıl ikincisini gerçekleştirecekleri hedik festivali hazırlıklarını tamamladıklarını söyledi.
Festivallerin, birlik, beraberlik adına kaynaşmaya da vesile olduğunu ifade eden Başkan Ferhat Yılmaz, “Festivaller şehirlerin tanıtımına önemli katkılar sağlıyor. Bizde bu kapsamda tarım şehri olan ilçemizde Hedik Festivalinin ikincisini düzenlenmesine karar verdi. İlkini geçen sene yaptık, inşallah 9 Eylül Cumartesi günüde ikincisini yapacağız. Hububat açısından oldukça büyük bir öneme sahip ilçemiz olmamız hasebiyle ‘hedik’ tarih boyunca geleneklerimizde ve kültürümüzde önemli bir yere sahiptir. Gelenek ve göreneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillerle aktarılması açısından da festivalimiz ön plana çıkıyor.” dedi.
Bir gün sürecek Festival’in dolu, dolu geçeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Festivalde, 45 kişilik gösteri topluluğu olan Anadolu Halk Dansları Topluluğu ve TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Selma Geçer sahne alacaktır. Bunların yanı sıra sürpriz eğlence ve hediye çekilişleri olacaktır. Bu vesile ile bir kez daha bütün hemşerilerimizi 9 Eylül Cumartesi günü Saat.19:00’da düzenleyeceğimiz Hedik Festival’imize davet ediyorum.” diye konuştu. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır