Yerköy Haber Gazetesi

YERKÖY’DE HASAT BAŞLADI

YERKÖY’DE HASAT BAŞLADI
11 Temmuz 2023 - 17:32

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden olan Yerköy’de çiftçiler yoğun günler yaşıyor

Türkiye’nin önemli tarım alanlarından biri olan Yozgat’ta hasat mevsimi başladı. Geniş bir coğrafi yapıya sahip olan ilde hububat hasadı arpa hasadıyla start aldı. Yozgat’ta yağışların bu yıl bol olması çiftçinin yüzünü güldürürken, il genelinde 3 milyon 300 bin dekar alanda hasat yapılması öngörülüyor.
Yozgat Tarım ve Orman İl Müdürü Tanju Özkaya, hububat hasadının Yerköy ilçesinde başladığını belirterek, “Hasat coğrafi duruma göre önümüzdeki günlerde bütün il genelinde başlar. Hasat mevsiminin hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.
İl Müdürü Özkaya, son yıllarda yaşanan gelişmelerin, tarım sektörünün ve buna bağlı üretimin önemini ortaya koyduğuna vurgu yaparak, en çok konuşulan ve gündemde olan konunun tarım sektörü olduğunun altını çizdi. İl Müdürü Özkaya, Yozgat’ta üretime ara vermeden hız kesmeden devam edildiğini, üretime dair tüm tedbirlerin alındığını aktardı.
Biçerdöver operatörleri ve çiftçileri dane kaybı konusunda uyaran Özdemir, “Dane kaybı en fazla yüzde 3‘ün altında olması gerekiyor. Sap boyu ise en fazla 15-18 santimin üzerine çıkmaması gerekiyor.
Yüzde 3’ün üzerinde dane kaybı varsa 18 santim üzerinde de sap boyu varsa çiftçilerimiz il ve ilçe tarım müdürlüklerine şikayetlerini bildirsinler.
Biz gerekli idari para cezasını uyguluyoruz. Operatörlerin ona dikkat etmesi gerekiyor.
Çiftçilerde eğer öyle bir şey varsa onları uyaracaklar. Eğer uymazlarsa il ve ilçe tarım müdürlüklerine hemen ihbar edecekler” ifadelerini kullandı.
Hasadın başlamasından dolayı mutlu olduklarını belirten çiftçiler, “Çiftçinin geçim kaynağı topraktır. Ekini ekiyorsun bir yıl bekliyorsun.
Yağışlar iyi olursa verim alabiliyorsun. Hava kurak geçerse verim de olmuyor. Bu yıl yağmurlar zamanında yağdı şimdilik verim iyi gözüküyor” dedi.
Haber : Orhan Ekinci

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır