Yerköy Haber Gazetesi

YERKÖY’DE HASAT SEZONU AÇILDI

YERKÖY’DE HASAT SEZONU AÇILDI
21 Haziran 2021 - 12:48

Yerköy Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Esatbeyoğlu hububatta yeni hasat sezonunun açılışı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Yönetim Kurulu Başkanı Esatbeyoğlu, bu yıl özellikle kuraklıktan ötürü rekolte beklentisinin düşük olacağını ifade etti. Şu an biçilen tarlalarda buğday ve arpa dönüme 50 kg vermektedir. Bu da biçer parasını dahi kurtaramamaktadır. Dolayısıyla artan maliyetler çiftçimiz için ağır yük olarak geri dönmektedir. Açıklanan piyasa fiyatlarının çiftçimizi tatmin ettiğini ancak verim düşüklüğünün olumsuz yansımalarının kaçınılmaz olacağını dile getiren Esatbeyoğlu, kuraklığa bağlı olarak hayvancılık ile iştigal eden üye ve çiftçilerimizin de özellikle saman ve yem konusunda sorunlar yaşayacağını söyledi. Bu hususta özellikle acilen saman ithalatının elzem olacağını ifade etti. İç piyasada saman fiyatlarının 1,2 TL ye ulaştığını bu durumunda üretim maliyetlerini olumsuz etkilediğini bildirdi.

Esatbeyoğlu, borsamızın kuruluş amaçları doğrultusunda üyeleri için koşulsuz üye memnuniyeti prensibi ile çalıştığını ve bundan sonraki süreçlerde de yaptıkları hizmetlerin kalite seviyelerini daha da artırarak çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.

Borsa Yönetim Kurulu Başkanı Derviş Esatbeyoğlu, borsamızın buğday pazarı yerleşkesinde üyelerimiz için bu yıl da hazırlıkların eksiksiz olarak yerine getirildiğini söyledi. Özellikle park alanı, tuvaletler ve diğer ihtiyaç alanlarında çalışmaların yapıldığını ve üyelerimizin bireysel çalışmaları için üye çalışma masalarının kurulduğunu açıkladı.

Esatbeyoğlu, konuşmasının sonunda, tüm üye ve çiftçilerimiz için 2021 yılı hububat sezonunun hayırlı, bereketli ve bol kazançlı bir yıl olmasını temenni ediyorum, dedi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır