Yerköy Haber Gazetesi

YERKÖY’DE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI

YERKÖY’DE KAN BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLADI
19 Şubat 2022 - 13:34

Yerköy’de Türk Kızılayı tarafından, kan bağış kampanyası düzenlendi.

Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Molla Hüsrev Camii önünde kurulan gezici kan bağış tırına gelerek kan bağışında bulunabilecekleri belirtildi.

Türk Kızılay Yozgat Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Selçuk Cansız, aralıksız olarak kan bağışı kampanyası düzenlediklerini ve bu kapsamda kan tırı ile il ve ilçeleri gezerek vatandaşların bağışlarını kabul ettiklerini ve başlatılan kan bağışı kampanyasının 23 Şubat tarihine kadar Yerköy’de devam edeceğini belirtti.

Dr. Selçuk Cansız, “Geçen yıllarda Yerköy’de rekor sayılara ulaşmıştık. Her zaman rekor seviyede kan bağışında bulunan Yerköy’lü vatandaşlarımızı yine kan bağışına davet ediyoruz” dedi.

Kan bağışı sırasında korona virüs salgını ile ilgili bütün tedbirleri aldıklarını da belirten Cansız, “Kan bağışında bulunacak vatandaşlarımızın ateşini ölçüyoruz, korona virüs ile ilgili gerekli soruları soruyoruz. Bütün tedbirlerimizi alarak kan bağışı alıyoruz” şeklinde konuştu.

Her fırsatta kan bağışında bulunduğunu belirten Yusuf Ulutürk ise, Yerköy’de her üç ayda bir başlatılan kan bağış kampanyasına destek olmaya çalıştığını belirterek, kan bağışının önemini ve vücuda olan faydalarını önemsemek gerektiğini söyledi.

KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR

Kan bağışında bulunmanın önemine de değinen Cansız, “Kan, yapay olarak üretilmeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır. Yeni doğan bebekler, kanının değişmesi için kana ihtiyacı olan hemofilili ve talasemili hastaları, açık kalp ameliyatı geçirecek insanlar ve trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler hayat verebilirsiniz. Çünkü kan hayattır” dedi.

Kızılay Kan Merkezi olarak hastaların ihtiyacı için çeşitli kan bağış etkinlikleri düzenlediklerini ifade eden Cansız, “Bu konuda halkımızın kan bağışına destek olacağına inanmaktayız. Kan bağışında bulunan Yerköylü hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliriz” şeklinde konuştu.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır