Yıldız Teknik Üniversitesi ve YTÜ Yıldız Teknopark tarafından ortaklaşa düzenlenen “Yıldız Kaşifleri” programının ikinci ayağı faaliyete geçti. Programa 34 farklı üniversiteden 830 öğrenci başvuruda bulundu ve 119 takım destek almaya hak kazandı. Genç girişimcilere toplamda 20 milyon TL tutarında destek verilecek.
Yıldız Kaşifleri Programı’nın ikinci dönem tanıtım etkinliği, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Tarihi Hamam Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Savunma sanayi, yapay zeka, sağlık teknolojileri, sürdürülebilirlik, uzay teknolojileri ve robotik sistemler gibi stratejik alanlarda çalışmalar yapan 167 takımdan 119’u desteklenmeye değer bulundu. Program kapsamında, 53 takım girişimcilik alanında, 66 takım proje ve kulüp faaliyetlerinde destek alırken, 111 lisans ve 8 yüksek lisans takımı da programa dahil edildi.
YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, öğrencilere geniş kapsamlı destek sağlandığını vurgulayarak, Yıldız Kaşifleri programının girişimcilikten uluslararası alana kadar gençlere destek olan bir proje olduğunu belirtti. Rektör Debik, geçen yıl 81 takımın desteklendiğini, bu yıl ise 167 takım arasından 119 takıma destek verildiğini söyledi. Programda 34 farklı üniversiteden öğrencilerin yer aldığını ve 830 öğrenciden 119 takımın desteklenmesi sağlandığını bildirdi.
Programın operasyonel süreçlerini ve hedeflerini aktaran YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammet Garip ise projenin Türkiye’nin teknolojik bağımsızlığına hizmet eden alanlara odaklandığını belirtti. Garip, programın sadece bir hibe programı olmadığını, fikirden ürüne ve uluslararası pazarlara kadar geniş bir ekosistem sunduğunu vurgulayarak, 4 adımlı teşvik modelini anlattı. Program, Yıldız Kaşifleri takımlarının projelerini tanıttığı networking etkinliği ile sona erdi.
