Yerköy Haber Gazetesi

YOZGAT’IN TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ ANLATAN 4 CİLTLİK KİTAP TANITILDI

YOZGAT’IN TARİHİ VE KÜLTÜRÜNÜ ANLATAN 4 CİLTLİK KİTAP TANITILDI
02 Ocak 2023 - 13:36

Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliğiyle hazırlanan Yozgat’ın tarih, kültür ve turizminin tanıtıldığı makalelerin yer aldığı 4 ciltten oluşan kitabın tanıtımı yapıldı.
Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Üniversitemiz iş birliğiyle 2020 yılında yazımına başlanan, Yozgat’ın tarihinin ve kültürünün kayıt altına alındığı ve derli toplu en önemli kaynak olan Yozgat Tarihi ve Kültürü kitabının lansman toplantısı Yozgat Valiliğinde gerçekleştirildi.
Yozgat Valisi Ziya Polat başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya, Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, kitap baş editörü Üniversitemiz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör ve alan editörleri katıldı.
Yozgat’ın geçmişine her açıdan ışık tutan kitap, Arkeoloji – Sanat Tarihi, Selçuklu – Beylikler ve Osmanlı Dönemi, Cumhuriyet Dönemi ve Turizm konuları altında 4 ciltten oluşuyor.
Yozgat Tarihi ve Kültürü isimli kitabın Baş editörü Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ebubekir Güngör, geniş bir tarihi ve kültürel zenginliğin bulunduğu Yozgat ilinin 4 ciltten oluşan “Yozgat Tarihi ve Kültürü” kitabını tamamlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyledi.
Lansman toplantısında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karadağ, Yozgat Bozok Üniversitesi’nin büyük katkıları ile hazırlanan “Yozgat Tarihi ve Kültürü” kitabının tamamlanmasından mutluluk duyduğunu belirtti. Rektörümüz Prof. Dr. Karadağ, konuşmasının devamında: “ Benim için hem sevinçli hem heyecanlı bir gün. Yozgat’ın Tarih ve Kültürü’yle ilgili uzun zamandan beklenti ve çalışma planları vardı. Biz o çalışma planlarına istinaden şehrin yerel dinamiklerinin de beklentileri doğrultusunda üniversitemizin potansiyelini, imkan ve fırsatlarını da esasa alarak Sayın Valimizin, Sayın Belediye Başkanımızın, kitap baş editörümüz ve alan editörlerimizin katkıları ile her şeyiyle vesika olacak 4 ciltten oluşan muhteşem bir eser ortaya çıktı. O açıdan Yozgatımızın sanat, kültür ve turizmi dahil olmak üzere tarihini ve bütün süreçlerini genel hatlarıyla ele alan derli toplu bir eser şehrimizin ve yerel dinamiklerimizin beklentileri olan bir eser ortaya çıktı. Hazırlanan eser ilimizin her açıdan tanıtılması konusunda çok önemli bir vesika diye düşünüyorum. Bir Yozgatlı olarak memleketimize beklentiler doğrusunda böyle eser kazandırdığımız için çok mutluyum. Başta Sayın Valimize, Sayın Belediye Başkanlarımıza katkıları olan tüm hocalarımıza teşekkür etmek istiyorum. Yozgat Bozok Üniversitesi geçmişten günümüze üzerine düşen vazifeyi yapıyor. İnşallah bundan sonra yapmaya devam edecek. Bu önemli eserin şehrimize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”dedi.
Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse de Yozgat Valiliği, Yozgat Belediyesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan eserin Yozgat’ımızın milattan önce, milattan sonra, Cumhuriyet ve Selçuklu Dönemi ile yakın tarihimizi tamamını içine alan önemli bir eser olduğunu söyledi.
Yozgat Valisi Ziya Polat da, Yozgat ile ilgili çok sayıda kitabın olduğunu ancak hepsinin bir arada olduğu bir külliyat şeklinde kaynağın bulunmadığını söyledi. Yapılan istişareler sonunda 1,5 yıl önce 3 ciltlik bir kitap hazırlanması için çalışma başlatıldığını belirten Vali Polat, “Yozgat’ın tarihi, kültürü, doğası, turizmiyle 4 ciltten oluşan kitap hazırlandı. Yozgat’ı toplu bir kaynak haline getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu kitapları, üniversitelere, kütüphanelerimize ulaştırma niyetindeyiz. Tekrar tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. Fadime Laleli

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır