Yozgat’ın belirli bölgelerinde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz durumların yaşanmaması için ekipler olay yerinde göreve başladı.
Akdağmadeni, Saraykent, Sorgun, Boğazlıyan, Çayıralan gibi bölgelerde kar yağışı etkili oldu. İl Özel İdaresi ekipleri, yolların kapanmaması ve aksamaların önlenmesi amacıyla kar temizleme çalışmalarına iş makineleriyle sahada devam etti.
Sürücüler, zorunlu olmadıkça ve kış lastikleri olmayan araçlarla seyahat etmemeleri konusunda uyarıldı. Aynı zamanda, araçların sileceklerini kontrol etmeleri ve kış bakımlarını tamamlamaları gerektiği vurgulandı. Araç sahiplerine, yakıt depolarını doldurarak araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları tavsiye edildi.
