Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüreğir’de Dünya Uzay Haftası’na özel güneş gözlemi

Yüreğir Belediyesi, çocukların bilimsel konulara ve uzaya olan ilgilerini artırmak

Yüreğir Belediyesi, çocukların bilimsel konulara ve uzaya olan ilgilerini artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Nurettin Topçu İmam Hatip Ortaokulu’nun 5. sınıf öğrencilerine yönelik Dünya Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında, Yüreğir Bilim Merkezi’nde Güneş Gözlemi Programı düzenlendi.
Toplamda 150 öğrencinin katıldığı etkinlik, iki farklı seansta gerçekleştirildi. Uzmanlar eşliğinde özel gözlem ekipmanları kullanarak Güneş’i güvenli bir şekilde inceleme fırsatı bulan öğrenciler, aynı zamanda astronomi ve uzay bilimleri hakkında bilgi edindiler.
Yüreğir Belediye Başkan Vekili Tarık Özünal, bilime duyulan merakı besleyen etkinliklerin öneminin altını çizerek, “Çocuklarımızın merakını bilimle buluşturmak, onların bilim ve teknolojiye olan ilgilerini desteklemek bizim için son derece kıymetli. Dünya Uzay Haftası vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz Güneş Gözlemi Programı ile öğrencilerimizin uzay ve bilim konularını sadece kitaplardan okumak yerine doğrudan gözlemleyerek deneyimlemelerini hedefledik. Çocuklarımızın hayal gücünü ve araştırma yeteneklerini destekleyerek bilime olan ilgilerini artırmaya devam edeceğiz. Bilim ve teknoloji etkinliklerimizi artırarak devam ettireceğiz” dedi.
Etkinlik süresince öğrencilerin soruları yanıtlandı ve astronomi ile uzay bilimlerine olan ilgilerinin artırılması amaçlandı.

Karaman’da gerçekleştirilen “Keşfetmenin Neşeli Yolculuğu-3” Bilim Şenliği, Karaman İl Milli
Sıradaki Haber Karaman’da “Keşfetmenin Neşeli Yolculuğu-3” Bilim Şenliği başladı