Yerköy Haber Gazetesi

Yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlıyor

Yüz yüze eğitim 6 Eylül’de başlıyor
21 Ağustos 2021 - 12:07
6 Eylül’de tüm kademelerde haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlanacak
Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süreden beri kapalı olan okullar, alınan tedbirler çerçevesinde kapılarını 2021-2022 eğitim öğretim döneminde açacak.6 Eylül ayında başlayacak yüz yüze eğitim hakkında detayları da belli oldu. 6 Eylül’de tüm kademelerde haftada 5 gün, yüz yüze eğitime geçirilirken, sağlık koşulları da dikkat alınacak.
Yeni eğitim öğretim dönemiyle birlikte öğrencilerle irtibatlı herkesten düzenli olarak PCR testi istenecek.
Ayrıntılar paylaşıldı
Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor. 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacak. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV ve EBA Seminer verilecek Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenleri için 31 Ağustos 2021’de çevrim içi Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 8 ve 12. sınıflar için düzenlenecek. 1-3 Eylül tarihleri arasında tüm öğretmenlere Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek.
Anlık takip
Okula maske takılarak gelinecek. Bakanlık bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık olarak takip edilecek. Kantin, yemekhane ve pansiyonlar açık olacak. Eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu aranmayacak ancak aşı olmayanlarda haftada iki kez PCR testi istenecek. Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılama oranı %80,34’tür bu oran Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %8 fazla. iki doz aşılanma oranı yüzde 69,73. Türkiye’deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık yüzde 15 fazla.
Toplantı yapıldı
Yüz yüze eğitime ilişkin yol haritasının açıklanmasının ardından Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, birim amirleri ve 81 il millî eğitim müdürü ile toplantı yaptı. Toplantıda yeni eğitim öğretim yılının sağlıkla ve güvenle başlayabilmesi için devam eden hazırlıklar ele alındı.
6 Eylül’de tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlanacağını, 1-3 Eylül günlerinde ise okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri için uyum eğitimleri yapılacağını hatırlatan Bakan Özer, tek tek tüm illerdeki son çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan “Okulum Temiz Belgesi” koşullarının takip edildiğini; sınıf, kantin, yemekhane varsa pansiyon her türlü kapalı alanın her gün dezenfekte edilerek hijyenin sağlanacağını belirtti.
Bakan Özer şunları kaydetti:
“Okullarda yüz yüze eğitimin bir kez daha aksamaması için maske, mesafe ve hijyen kurallarından asla taviz vermeyeceğiz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve diğer eğitim çalışanlarımız; okula maske takarak gelecekler.
Öğrenci ve personelimizin okul içinde maskeye ihtiyaç duymaları durumunda okul idarelerimiz ücretsiz maske temin edecek. Kurum personeli ve öğrenciler dışındaki kişilerin okula giriş ve çıkışları okul yönetimleri tarafından sınırlandırılacak.”
Bakan Özer, Bakanlık bünyesinde yeni kurulan elektronik takip sisteminin de devreye girdiğini bu yolla da il, ilçe, kurum ve okul düzeyinde tüm süreçlerin anlık olarak takip edildiğini aktardı. Okulların onarım çalışmalarının hızla devam ettiği kaydeden Bakan Özer, il yöneticilerine okulların açılış tarihine kadar hazırlıkların tamamlanması talimatı verdi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır