Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zirai alanda başlayan yangın ormana sıçradı, söndürme çalışmaları sürüyor

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ardından ormanlık alana

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde tarım arazisinde başlayan ve ardından ormanlık alana sıçrayan yangına, ekipler tarafından hava ve karadan kesintisiz müdahale devam ediyor. Belediye Başkanı Bayram Önder Akdenizli de bölgeye gelerek çalışmaları yakından izledi.
Yangın, öğle saatlerinde Seydikemer ilçesi Gölbent Mahallesi yakınlarındaki tarım arazisinde çıkmıştı. Olayın, henüz belirlenemeyen bir sebepten kaynaklandığı bildirildi. Rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek çevredeki ormanlık alanlara sıçrayan yangına, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri müdahale etti. Havadan 3 helikopter ve 1 uçak ile karadan da 10 arazöz, 5 su tankeri, 1 iş makinesi ve çok sayıda personel ile söndürme çalışmaları yürütülüyor.
Belediye Başkanı Akdenizli, yangın bölgesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı. Akdenizli, yaz aylarında artan yangın riskine dikkat çekerek, “Şu an Gölbent bölgesindeyiz. Küçük bir alanda başlayan yangın hızla yayıldı ve kontrol altına alınması için yoğun çaba harcanıyor. Orman Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Seydikemer Belediyesi ekipleri ile hava araçları çalışmalarına devam ediyor. Maalesef yangın henüz kontrol altına alınamadı. Vatandaşlarımızdan özellikle bu dönemde yangın riskine karşı daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Bölgede söndürme faaliyetlerinin devam ettiği bildirildi.

Giresun’da, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde meydana gelen bir kaza, büyük
Sıradaki Haber Kamyon evin bahçesine girdi: Facianın eşiğinden dönüldü