Yerköy Haber Gazetesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlandı
29 Ekim 2021 - 11:18

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 98. Yıldönümü, 15 Temmuz Yerköy Şehitleri ve Demokrasi Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

28 Ekim Perşembe günü Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı coşkusu, 29 günü de düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca’ nın makamda tebrikleri kabulü ile başlayan 15 Temmuz Yerköy Şehitleri ve Demokrasi Meydanında devam etti.

Tören alanında Kaymakam Mustafa Karaca, halkın, öğrencilerin ve protokolün bayramını kutladı.

Kutlama töreninde, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca,“Bugün burada Ulu Önder Atatürk’ün bizlere emanet bıraktığı Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu büyük günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakta yatan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe sonsuz minnet ve şükranlıkla anıyoruz” dedi.

Törende öğrenciler şiirler okudu, Kompozisyon, Şiir ve Resim dalında yarışmaya katılan ve derece elde eden öğrencilere Yerköy Kaymakamı Mustafa Karaca, ve protokol tarafından ödüller takdim edildi.  Daha sonra  tören geçişi ile tören son buldu.

 

 

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır