Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye Milli Takımı’na KKTC’den Dünya Kupası desteği

Türkiye Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçı

Türkiye Milli Futbol Takımı, 2026 FIFA Dünya Kupası’ndaki ilk maçı öncesi Lefkoşa Millet Bahçesi’nde dev ekranda taraftarlarla buluştu. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilen etkinlikte vatandaşlar, sabahın erken saatlerinden itibaren milli takıma destek vermek için bir araya geldi. Sabah namazının ardından alanda bulunan taraftarlara çorba ikram edildi ve organizasyona yoğun ilgi gösterildi. Lefkoşa’da Türkiye’nin Dünya Kupası heyecanını paylaşmak isteyen vatandaşlar, karşılaşmayı dev ekrandan izledi.
Karşılaşma sırasında Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Ziya Öztürkler de izleyiciler arasındaydı. Öztürkler, yaptığı açıklamada Türkiye’nin uzun bir aradan sonra Dünya Kupası’nda yer almasından gurur duyduklarını belirtirken, milli takımın başarısıyla gururlandıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin son yıllarda savunma sanayiinden teknolojiye, spordan ekonomiye kadar birçok alanda önemli ilerlemeler kaydettiğini vurguladı.
Öztürkler aynı zamanda, Millet Bahçesi’nde gerçekleşen organizasyonun toplumsal birliği güçlendirdiğini vurgulayarak, halkın bu tür etkinliklerde bir araya gelmesinin anlamlı olduğunu söyledi. Başçeri ise, 2002’deki Dünya Kupası üçüncülüğünden sonra Türkiye’nin tekrar bu heyecanı yaşamasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Türkiye’nin milli takımına destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Başçeri, umutlarının takımın turnuvada başarılı olması olduğunu ifade etti. Lefkoşa Millet Bahçesi’nde düzenlenen bu etkinlik, Türkiye Milli Futbol Takımı’nın Dünya Kupası coşkusunu KKTC’deki vatandaşlar arasında paylaşarak sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun bir ilgiyle karşılandı.

Macaristan’ın eski Başbakanı Viktor Orban, Fidesz partisinin Nisan ayındaki seçim
Sıradaki Haber Eski Macaristan Başbakanı Orban, genel seçimlerdeki yenilgisine rağmen yeniden Fidesz lideri seçildi