Kütahya’da bir okul etkinliğinde servis edilen yemeğin ardından rahatsızlanan ve sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısı 114’e yükseldi. Meydan Mahallesi’ndeki Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu’nda yaşanan olay sonucu öğrencilerden 113’ü taburcu edilirken, 1 kişi ise tedavi altında tutulmaya devam ediliyor.
Olay, okulda düzenlenen etkinlik sırasında öğrencilere ve davetlilere tavuklu pilav ikramıyla gerçekleşti. Yemeğin ardından rahatsızlanan birçok kişi, kendi imkanlarıyla ya da ambulanslarla Kütahya Şehir Hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarına başvurdu. Yapılan kontroller sonucunda hastaneye zehirlenme şüphesiyle başvuranların 96’sının öğrenci, 18’inin ise yetişkin olduğu belirlendi; toplamda 114 kişi olduğu öğrenildi.
Tedavi gören öğrencilerden 113’ü taburcu edilirken, 1 kişinin hastanede gözlem altında tutulduğu ve kontrollerinin devam ettiği açıklandı.
