1. Haberler
  2. GENEL
  3. Trafikte telefonla konuşmak kaza riskini artırıyor

Trafikte telefonla konuşmak kaza riskini artırıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yozgat Valiliği, vatandaşları trafikte seyir halindeyken cep telefonuyla ilgilenmekten kaçınmaları konusunda uyardı.

Yapılan uyarıda, “Sen Konuşurken Hayat Susabilir! Araç kullanırken cep telefonu ile ilgilenmek kaza yapma riskini 23 kat arttırmaktadır. Daha güvenli bir sürüş ve can güvenliği için trafikteyken telefonunuzu elinize almayın” ifadeleri kullanıldı.

Valilik tarafından yapılan uyarıda, bu tür davranışların önüne geçilemeyen sonuçlara sebep olabileceği vurgulanarak, telefonla ilgili her şeyin bekleyebileceği hatırlatıldı. Trafikte sürücülerin dikkatinin dağılması durumunda ciddi kazaların yaşanabileceğine  dikkat çekilen açıklamada, özellikle cep telefonuyla yapılan konuşmaların ve  sosyal medya kullanımının tehlikeli olabileceği belirtildi. Valilik, sürücülerin bu tür aktiviteleri trafikte yapmaktan kaçınmaları gerektiğini ve bu şekilde güvenliği riske atmamaları gerektiğini vurguladı.

Açıklamada, acil bir durumda bile sürücülerin öncelikle araçlarını güvenli bir yere çekmeleri ve ardından telefon görüşmelerini gerçekleştirmeleri gerektiği hatırlatıldı. Bu şekilde sürücülerin hem kendi hem de diğer  yol kullanıcılarının güvenliğini sağlamalarının önemine değinildi. Fadime Laleli

Trafikte telefonla konuşmak kaza riskini artırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Yerköy Haber Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin