Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rusya: “İstanbul, görüşmelerin merkezi konumu haline geliyor”

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, İstanbul’un uluslararası görüşmelerde merkezi konumuna vurgu yaparak, Ankara’nın diplomatik çabalarını takdir ettiğini belirtti. İki ülke liderleri arasındaki güvene dayalı diyaloğun ilişkilerin temelinde olduğunu söyledi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, İstanbul'un uluslararası görüşmelerde merkezi

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Moskova’daki uluslararası güvenlik toplantısının bir parçası olarak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Okay Memiş ile bir araya geldi. Şoygu, görüşmede “İstanbul, Karadeniz girişimi, tahıl anlaşması ve şu anda Rusya-Ukrayna müzakereleri dahil olmak üzere birçok konuda merkezi bir konumda bulunuyor.” açıklamasında bulundu.

“Ankara’nın önemli çabalarını takdir ediyoruz.” Şoygu, müzakerelere ev sahipliği yaptığı için Türk hükümetine teşekkür ederek “Ankara’nın, özellikle güvenliğin sağlanması ve heyetlerin çalışma şartlarının oluşturulması konusundaki önemli çabalarını takdir ediyoruz” şeklinde konuştu. Memiş’in Moskova ziyaretine vurgu yaparak Şoygu, katılımından dolayı teşekkür etti ve “Rus-Türk siyasi diyaloğu her alanda dinamik bir şekilde gelişiyor. Ankara ile aramızdaki bağ, ticaret, ekonomi ve enerji sektörlerinde ortak büyük projelerin başarılı uygulanmasıyla güçleniyor” ifadelerini kullandı.

İki ülke liderleri arasındaki güvene dayalı diyaloğa vurgu yapan Şoygu, “İki ülke arasındaki ilişkilerin etkinliği büyük ölçüde iki ülke liderleri arasındaki yoğun ve güvene dayalı diyaloğa bağlıdır. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan düzenli olarak telefon görüşmeleri yapmaktadır.” dedi. Şoygu, liderler arasında 11 Mayıs’ta geniş çerçeveli bir görüşmenin gerçekleştiğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada,
Sıradaki Haber Trump: “Doha’daki toplantı belki önemli olacak, belki de olmayacak”