Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ve ABD’nin, diğer ülkelerle birlikte bu ateşkesin sürdürülmesine yönelik kararlılıklarını vurguladı. Kendisinin ve diğer yetkililerin, yeniden soykırıma dönülmesi halinde bunun ağır sonuçları olacağını defalarca açıkça dile getirdiğini belirtti. İsrail’in de bu gerçeği bildiğine dikkat çeken Erdoğan, bu konudaki duruşlarını net bir şekilde ortaya koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türkiye, ABD ve diğer ülkeler bu ateşkesin korunması konusunda kararlı. Yeniden soykırıma dönerse bunun bedelinin ağır olacağını aslında İsrail de biliyor. Biz bunu her fırsatta açıkça ifade ediyoruz.”
Erdoğan, Türkiye’nin ABD ve diğer ülkelerle birlikte ateşkesin sürmesinden yana olduğunu, İsrail’in de bu konuda uyarıldığını ifade etti. Ateşkesin bozulması durumunda ciddi sonuçlar olacağını belirtti.
