Bolu’da, Belediye Başkanı Tanju Özcan dahil olmak üzere 19 sanık hakkında açılan davaya beşinci gününde de devam edildi. Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanıklar, “icbar suretiyle irtikap”, “rüşvet”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “5072 Sayılı Vakıf ve Dernekler Kanunu’na muhalefet” suçlamalarıyla karşı karşıya. Tutuklu sanıklar savunmalarında suçlamaları reddederek tahliyelerini talep etti.
Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can, “Alın terimle kazarak geldim” diyerek suçsuz olduğunu belirterek 5 aydır cezaevinde olduğunu ve tahliye talep etti. CHP’li Belediye Meclis Üyesi Cihan Tutal, herhangi bir idari görevinin olmadığını ve cezaevi koşullarında yaşadığı zorluklara dikkat çekerek tahliye talep etti.
Bolu Pazarcılar ve Manavlar Esnaf Odası ile Bolu Köroğlu Kredi, Esnaf ve Kefalet Odası Başkanı Mustafa Altındal, rüşvet iddialarını reddederek 85 gündür tutuklu olduğunu ve suçsuz olduğunu belirtti. Altındal, Tanju Özcan’ın rahatsızlığı nedeniyle Ankara’da olması üzerine yaşanan olayları anlattı.
Bolu Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Naim Ayhan ise mütalaayı kabul etmediğini belirterek hastalığından dolayı cezaevi koşullarının uygun olmadığını ve böbrek nakliyle ilgili kontrole gitmesi gerektiğini dile getirdi. Davanın ara kararı için mahkeme heyeti duruşmaya ara verdi.
