CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ruhtan Başkaya, Fethiye Belediyesi heyetiyle Temmuz ayında gerçekleştirdiği Çin ziyaretinde, otel odasında 18 yaşından küçük bir kız çocuğu bulundurduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Bu nedenle Türkiye’ye dönemeyen Başkaya’nın Çinli genç kızla birlikte kaldığı eğlence mekanına polis tarafından müdahale edildiği öğrenildi.
Fethiye Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Çin makamlarının söz konusu adli olayı araştırdığı ve soruşturmayı sürdürdüğü belirtildi. Belediye, yaşanan olayın kişisel bir durum olduğunu ve kurumsal bir yansıması olmadığını vurguladı. Açıklamada, diğer heyet üyelerinin olayla ilgili olmadığına da dikkat çekildi.
CHP Muğla İl Başkanlığı ise Çin’deki adli süreçte 2 aydır gözaltında tutulan Ruhtan Başkaya’nın partiden ihraç edildiğini duyurdu. Parti tarafından alınan karar, İl Disiplin Kurulu tarafından resmen açıklandı.
