Şırnak’ın Cizre ilçesinde bir lisede öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan bir öğretmen, mahkeme tarafından tutuklandı.
Cizre’deki bir lisede görev yapan S.Ö. adlı öğretmenin, öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddia edildi ve öğrencilerin şikayeti üzerine S.Ö. gözaltına alındı. Emniyet ekipleri, öğretmenin evinde yaptıkları aramada dijital materyaller buldu ve bunlar incelenmek üzere emniyete götürüldü.
Olayla ilgili 19 öğrenci ifade verdi ve iddia edilen cinsel istismar suçlamalarıyla gözaltına alınan S.Ö., Adliye’ye sevk edildi. S.Ö.’nün tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevki gerçekleşti ve ardından tutuklandı.
Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuyla ilgili müfettiş görevlendirirken, Cizre Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturmayı sürdürüyor.
