Çorum Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Ulukavak Mahallesi Varinli Caddesi’ndeki bir apartmanda ilaçlama yapıldıktan sonra zehirlendikleri düşünülen 8 vatandaşın hayati tehlikesi bulunmuyor. Valilik ayrıca ilaçlamanın gerçekleştirildiği şahsın gözaltına alındığını bildirdi.
Olay, akşam saatlerinde meydana geldi ve apartmanın 2. katında yaşandı. Bir apartman sakini, tahtakurusu sorunu nedeniyle evini ilaçlatmıştı. İlaçlama sonrasında, üst kattaki dairelerde yaşayan 5’i çocuk 8 vatandaş rahatsızlanmaya başladı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar üzerine apartmana sağlık ekipleri, polis, AFAD ve olay yeri inceleme ekipleri yönlendirildi. Zehirlendiği düşünülen vatandaşlar, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. AFAD ekipleri, olası bir riski önlemek amacıyla apartmanı boşalttı ve ilaçlama yapılan evde ve diğer dairelerde detaylı ölçümler yaptı.
Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Çorum Valiliği yetkilileri, zehirlenen vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Ayrıca, ilaçlamayı gerçekleştiren şahsın gözaltına alındığı ve evde sadece çocuk odasında ilaç kalıntısına rastlandığını belirtti. Tahkikatın devam ettiği bilgisi de kamuoyuyla paylaşıldı.
