Gençlerbirliği’nin Başkan Vekili Adnan Duman, Trendyol Süper Lig’in 26. haftasında Beşiktaş’a 2-0 yenildikleri maçın ardından hakem kararlarına sert tepki gösterdi. Duman, maçın başında alınan kırmızı kartın oyunun seyrini değiştirdiğini vurgulayarak hakem kararlarına olan tepkisini dile getirdi. Geçen haçta rakip takım lehine haksız bir durum olduğunu savunanların bu hafta Ankara’da telafi edilmek istendiğini ifade etti.
Duman, futbolcuların zorlu şartlara rağmen sahada gösterdiği mücadeleyi takdir ederek, “Oyuncularımız son düdüğe kadar ellerinden gelenin en iyisini yapmak için mücadele ettiler. Onları yürekten tebrik ediyoruz” dedi. Türk futbolunda adalet duygusunun korunması gerektiğini vurgulayan Duman, hakem kararlarının daha titizlikle ele alınması gerektiğini belirtti.
Köklü bir Ankara kulübü olan 103 yaşındaki Gençlerbirliği’nin tartışmalı kararlarla anılmasının kabul edilemez olduğunu dile getiren Duman, “Bu büyük kulübün tarihine saygı gösterilmeli ve adil yönetimle korunmalıdır. Türk futbolu adil bir yapıyla güçlenir, bu adalete zarar gelirse sporun özü de zarar görür” sözleriyle durumu özetledi. Gelecekte de mücadelelerine devam edeceklerini vurgulayan Duman, kulübün haklarını daha güçlü bir biçimde savunacaklarını da ifade etti.
