Yerköy Haber Gazetesi

İsrail’e tepki!

İsrail’e tepki!
16 Ekim 2023 - 14:12

Yozgat’ta Sivil İnsiyatif Platformu tarafından düzenlenen bir mitingde, İsrail’in Filistin’deki zulmüne sert tepki gösterildi. Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak ve dualar ederek İsrail’in Filistin’deki eylemleri lanetledi.

Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli, mitingde kalabalığa duygusal bir konuşma yaparak İsrail zulmüne karşı öfkelerini dile getirdi. Şerefli, Türkiye genelinde benzer mitinglerin aynı anda Ankara’da da gerçekleştirildiğini belirterek, Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı kınadı.
Kenan Şerefli, İsrail’in Filistin’deki politikalarını eleştirerek, “Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur” dedi ve Siyonizme karşı onurluca direnen Filistinli kardeşlere omuz vermenin önemine vurgu yaptı.
Toplantıda İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği katliamların altı çizilerek, insanlık onurunu koruma çağrısında bulunuldu. Şerefli, İsrail’i bir terör örgütü olarak nitelendirerek, emperyalizm tarafından desteklenen bir organizasyon olduğunu ifade etti.
Eğitim Bir Sen Yozgat Şube Başkanı Kenan Şerefli “Bugün Türkiye genelinde Siyonist İsrail’in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için alanlardayız.
Aynı anda Ankara’da büyük bir mitingle Siyonist katliamı lanetliyor, bütün Türkiye’den ses veriyoruz.
‘Zulmün olduğu yerde tarafsızlık namussuzluktur’ diyerek Siyonizme karşı onurluca direnen kardeşlerimize omuz vermek, kutlu direnişi selamlamak için buradayız.
Kardeşlerim İkiyüzlü suskunluğa karşı insanlık onurunu haykırmak için buradayız.
Ve dünyanın tüm iyi insanlarına “zulmün ateşi insanlığı kuşatıyor” uyarısında bulunmak için buradayız.
Aziz kardeşlerim, Sözün bittiği yerdeyiz.  İkiyüzlülüklerin zulmü azdırdığı zamandayız. Soykırımcı Siyonistler Filistin’de katliam yaparken, Susanların kıyameti zorladığı zamandayız.
Evet, bugün Filistin’de mazlumların kanı üzerine kurulmuş bir rejim var. O şebekeye kimileri devlet diyor.  Hayır, İsrail bir devlet değildir. İsrail, emperyalizm tarafından kurulmuş ve desteklenen bir terör örgütüdür. İsrail, bütün dünyaya kötülük yayan, soykırımcı bir organizasyondur.
İşte, Bu rejime karşı direnen bir avuç insan, Bugün, bütün dünyanın onurunu tutmaya çalışan o halk katlediliyor. İnsanlık nerede? Onur nerede? Bugün Filistin’de can pazarı kurulmuş, Gazze’de çocuklar ölüyor!  Gazze’de kadınlar ölüyor!  Gazze’de ihtiyarlar ölüyor! Gazze’de insanlık ölüyor!
Kardeşlerim; Kan üzerine yükselmiş Batı Medeniyeti katille aynı safta, Ey insanlık neredesin? Biz biliyoruz, Filistin’de kardeşlerimiz onurlarıyla şehit oluyor.  Dünyanın kötülüğü ise geride kalanların yakasına yapışıyor.” Şeklinde konuştu
Mitingde katılımcılar, İsrail’in Filistin’deki vahşetine karşı sert sloganlar atarken, bu zulme karşı seslerini yükselttiklerini dile getirdiler. Toplantının sonunda, katılımcılar İsrail’i ve İsrail’i destekleyen ülkeleri kınayarak dağıldılar. Haber Merkezi

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır