Yerköy Haber Gazetesi

KARANLIKDERE PROJESİ YARIM KALDI

KARANLIKDERE PROJESİ YARIM KALDI
31 Mayıs 2021 - 16:45

Yerköy ve Şefaatli’nin sebze ve meyve yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Karanlıkdere’ye yönelik geçmiş dönemlerde hazırlanan projeler yarım kaldı.
Delice Irmağı, kenarından demiryolu hattının geçtiği Karanlıkdere havzasından daha bol ve kaliteli ürün alınması amaçlanırken, planlanan projelerden de sonuç çıkmadı.
Karanlıkdere vadisi, içerisinde bağ, bahçe ve güzel doğa görüntülerinin yer aldığı 35 kilometre uzunluğunda önemli bir alan. Yapılan araştırmalara bölgeye özgü 137 bitki türü belirlendi.
Yöreye özgü üzüm bağları ve meyvecilik, organik tarım yapmaya uygun bu alanların değerlendirmesi gerekiyor.
Şefaatli ilçesi ile Yerköy ilçesi arasında uzun bir vadi içerisinde yer alan Karanlıkdere mevki, birçok meyve ağacı ve bitki türünü içerisinde barındırıyor.
Yerköy ile Şefaatli ilçeleri arasında yer alan, çeşitli sebze ve meyve üretiminin yapıldığı, ortasından Delice Irmağı, kenarından demiryolu hattının geçtiği Karanlıkdere havzasına yönelik planlanan projeler unutuldu.
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Yozgat’ta tarımsal üretim açısından ayrı bir yeri ve önemi bulunan Karanlıkdere’ye yönelik Yozgat Valiliği, Bozok Üniversitesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) tarafından projeler hazırlanmış ve bir dizi çalışmalar yapılmıştı.
Karanlıkdere havzasında üretimi artırmak ve özellikle bölgede yetişen üzümleri yeniden Türkiye pazarına çıkarmak adına dönemin Valisi Kemal Yurtnaç’ın yakından takip ettiği projeler hazırlanmıştı. Karanlıkdere için ‘Gelişim Projesi’ hazırlanmasına rağmen geçen süre zarfında her hangi bir adım atılmadı. Şefaatli’nin sebze ve meyve yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Karanlıkdere dönemsel çalışmalar yapıldı.
Geçmiş yıllarda ciddi oranda meyve ve sebze üretiminin yapıldığı havzada, sayısı azalsa da bazı çiftçiler üretimlerini sürdürüyor. Özellikle ayvası ve kendine has aroma ve tadıyla bilinen üzümünün meşhur olduğu Karanlıkdere, ciddi proje ve çalışmalarla yeniden eski verimli günlerine dönebileceğinin mesajını veriyor.
Yozgat Valisi Ziya Polat, meşhur üzüm ve ayvaları ile bilinen Karanlıkdere mevkiinde üzüm bağlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.
Haber Merkezi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır