Yerköy Haber Gazetesi

(KYK) Yerköy yurduna 25 aile kabul edildi

(KYK) Yerköy yurduna 25 aile kabul edildi
11 Şubat 2023 - 15:15

Depremin ardından Vali Ziya Polat ve Belediye Başkanı Celal Köse’de da Hatay’a bağlı Hassa’da depremin yaralarını sarmada görev alırken çalışmalar koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Bu kapsamda Hatay’da deprem bölgesinde depremde etkilenen vatandaşlar Yozgat Valiliği koordinesinde kentte bulunan kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerine, Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı olan yurtlara, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı pansiyonlara,  otellere koordineli şekilde yerleştiriyor.
YERKÖY (KYK) YURDUNA 25 AİLE YERLEŞTİRİLDİ

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Yerköy yurduna 25 aile kabul edildi.
Kahramanmaraş merkezli 10 ilin etkilendiği deprem felaketi sonrasında Yozgat’ta da depremzedeler için kurumlar kendi imkanlarını seferber ediyor.  Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kredi Yurtlar Kurumu Yerköy Yurdunda boş olan bir bloğa 25 ailenin yerleştirildiği öğrenildi. Eğitim öğretimin devam etmesinden dolayı Pazartesi gününden itibaren KYK yurtlarında kalan öğrencilerin Yozgat’a geleceklerinden dolayı yer bulunmayan Yozgat KYK yurtlarında, kayıtlı olmayan öğrencilerin misafir edilebileceği ancak aileleri için yer sıkıntısının bulunduğu kaydedildi.

Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Rasim Parlak, Bakanlık tarafından depremzedelerin kalabilecekleri KYK yurtlarının belirlendiğini bu yurtlar arasında Yozgat’ın bulunmadığını söyledi.
Buna rağmen bir bloğu boş olan Yerköy yurduna 25 aileyi kabul ettiklerine vurgu yapan Parlak, ‘’Şunda yurtlarımızda boş yerimiz bulunmuyor. Eğitim öğretim devam ettiği için kayıtlı öğrencilerimiz yurtlarımızda kalıyor. Ancak öğrenci olan KYK kaydı bulunmayan öğrencilerimizi de misafir edebiliriz. Ama aileleri ile misafir etme şansımız yok. Biz Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak bu büyük felaketin yaralarını sarmak adına bütün birimlerimiz ile gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Deprem bölgelerine gönüllü personellerimizi gönderdik, çeşitli malzemeleri de toplayarak koliler halinde deprem bölgelerine ulaştırdık. Biz bütün imkanlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. 2 TIR yatak, yorgan, battaniye, su, meyve suyu ve sandviç kendi imkanlarımız ile deprem bölgesine gönderdik. Ayrıca Bakanlığımız tarafından Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyetlerini sürdüren SİDAŞ yemek fabrikasından 8 TIR gıda maddesi depremzedelerimize ulaştırıldı. İnşallah bu büyük felaketin yaralarını binan önce sararız’’ dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
Yorum Yok
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
EN ÇOK KAZANANLAR
    EN ÇOK KAYBEDENLER
      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER
        BUGÜN 1000TL NE OLDU?
        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        KUR ÇEVİRİCİ

        Para Birimi

        Çevrilecek Para Birimini Seçin

        Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

        Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır