Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Rusya, Kiev ve Harkov‘u vurdu: 8 ölü

Rus kuvvetlerinin Kiev’e düzenlediği balistik füze ve İHA saldırısında 2

Rus kuvvetlerinin Kiev’e düzenlediği balistik füze ve İHA saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiği, Harkov’daki sebze deposuna yapılan İHA saldırısında ise 6 kişinin öldüğü bildirildi. Rusya, Ukrayna’ya gece saatlerinde çok sayıda noktaya saldırdı. Kiev’deki balistik füze ve İHA saldırılarında 2 kişi ölürken, 8 kişi yaralandı. Polis, şehir genelinde birçok patlama yaşandığını ve dokuz evin, bir postanenin, depoların ve onlarca aracın zarar gördüğünü açıkladı. Saldırıların ana hedefinin sivil altyapı, konutlar, bir doğum hastanesi, enerji altyapısı ve lojistik olduğu belirtildi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırılarla ilgili yaptığı açıklamada, “İnsanlar uyurken, patlamalardan yükselen ışıklar gökyüzünü aydınlattı. Saldırıların ana hedefi yine Kiev ve sivil altyapı, konut binaları, bir doğum hastanesi, enerji altyapısı ve lojistik oldu. ABD’nin güçlü bir şekilde karşılık verme fırsatı var. Hayatı korumak için balistik füze önleyicilere ihtiyacımız var.” Ukrayna Devlet Başkanı, üç balistik füze dalgası olduğunu ve bunların yaklaşık yüzde 60’ının Kiev üzerinde düşürüldüğünü belirtti. Ukrayna Hava Kuvvetleri, gece boyunca düzenlenen saldırıda belirtilmeyen sayıda hipersonik ve balistik füzenin yanı sıra 282 İHA ve diğer silahın kullanıldığını duyurdu.

Harkov ve Odessa da hedef alındı. Stara Hnylytsya’daki bir sebze deposunun hedef alınması sonucu 6 kişinin hayatını kaybettiği, en az 10 kişinin yaralandığı bildirildi. Odesa’daki Karadeniz limanında bir sağlık tesisinin zarar gördüğü ve yakındaki evler ile bir okulun camlarının kırıldığı belirtildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleşen Türk ve
Sıradaki Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Müslümanlardan entegre olmaları değil, asimile olmaları bekleniyor”