Hendek İlçesi’nde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonunda tutuklanan araç sürücüsüne ilişkin gelişmeler yaşandı. Suriye uyruklu 9 kaçak göçmen ise yasa dışı yollarla ülkeye giriş yaptıktan sonra Göç İdaresi’ne teslim edildi.
Hendek Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, göçmen kaçakçılığını önlemeye yönelik çalışmalar devam ediyor. Polis ekipleri, teknik ve fiziki takipler sonucunda göçmen kaçakçılığında kullanıldığı düşünülen bir aracı durdurarak inceleme altına aldı. Yapılan aramalarda, Suriye vatandaşı olduğu belirlenen 9 kaçak göçmen ele geçirildi. Gözaltına alınan yabancı uyruklular, emniyetteki işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Operasyon kapsamında yakalanan araç sürücüsü ise Z.A. (28) isimli şahıs, emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Araç sürücüsüne 25 bin 250 lira idari para cezası uygulanırken, araç da 15 gün süreyle trafikten men edildiği bilgisi de ulaştırıldı.
