Şırnak’ta gerçekleştirilen operasyonlarda, emniyet ekipleri toplam 35 şüpheliye işlem yaparken, terör operasyonlarında 1 şüpheli tutuklandı. Narkotik operasyonlarda ise 50 kilo 700 gram metamfetamin ele geçirildi.
Şehir merkezi ile Habur Sınır Kapısı’nda gerçekleştirilen operasyonlarda, 30 Aralık 2024 ile 6 Ocak 2025 tarihleri arasında, 50 kilo 700 gram metamfetamin, 3,85 gram esrar, 2 bin 90 paket kaçak sigara, 410 adet elektronik sigara tütünü, 83 cep telefonu, 44.707 adet emtia ve bin 130 adet elektronik sigara ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 35 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı.
Şırnak genelinde PKK/KCK silahlı terör örgütü faaliyetlerine yönelik operasyonlarda ise Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 1 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelinin emniyetteki sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
