Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tokat’taki EYP davasında sanıklar hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıla yakın hapis cezası talep edildi

Şüpheliler, eşinin kendisini aldattığını düşündüğü kişinin babasına ait bağ evine

Şüpheliler, eşinin kendisini aldattığını düşündüğü kişinin babasına ait bağ evine el yapımı patlayıcı yerleştirerek 2 kişinin ölümüne, 5 jandarma personelinin ise yaralanmasına sebep oldukları iddiasıyla suçlanıyor. 9. duruşmada da suçlamaları reddettiler.
Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka beldesinde bulunan Hürmüzlü Mahallesi’nde Ahmet Karaçoban’a ait bağ evinde meydana gelen patlama, 18 Mayıs 2024 tarihinde jandarma ekipleri tarafından incelenmişti. Patlamada kullanılan el yapımı bombanın piknik tüpü ve patlayıcı maddeden oluştuğu belirlenmişti. Bu patlamada Ahmet Karaçoban ve oğlu Muhammet Sefa Karaçoban hayatını kaybederken, 5 jandarma personeli de ağır yaralanmıştı. İ.G. ve T.Ö. adlı şahıslar, patlamanın şüphelileri olarak gözaltına alındı ve tutuklandı. Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada suçlamaları reddeden sanıklar, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Olayın yaşandığı gün Samsun’dan ayrıldığı bir piknik tüpü fotoğrafı dosyaya eklenen İ.G.’nin avukatı, bu durumu mahkemeye sundu.
Davanın 9. duruşmasında savcılık, sanıkların ağırlaştırılmış müebbet ve uzun yıllar hapis cezası ile cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme başkanı ise sanıklardan savunmalarını sunmalarını ve duruşma kararını açıklamak üzere bir sonraki duruşmayı 29 Haziran tarihine erteledi.

Diyarbakır’da Jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda 198 kilogram uyuşturucu madde bulundu.
Sıradaki Haber Diyarbakır’da 198 kilo esrar ele geçirildi