Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Trump: “Yüzde 10’luk küresel gümrük tarifeleri yüzde 15’e çıkarılacak”

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’yi “soyan” birçok ülkeye karşı uygulanan

ABD Başkanı Donald Trump, ABD’yi “soyan” birçok ülkeye karşı uygulanan yüzde 10’luk küresel tarifenin, yasal ve hukuken test edilmiş sınır olan yüzde 15’e çıkarılacağını ilan etti.

Trump, ABD Yüksek Mahkemesi’nin gümrük tarifelerini iptal etmesinin ardından konuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından mahkeme kararını eleştiren Trump, kararı “saçma, kötü yazılmış ve son derece Amerika karşıtı” olarak nitelendirdi. Yapılan detaylı incelemenin ardından yüzde 10’luk tarifenin yüzde 15’e çıkarılacağını duyuran Trump, yakın gelecekte yeni gümrük tarifelerinin belirleneceğini de ifade etti.

Önceden duyurduğu yüzde 10’luk küresel gümrük vergisi kararının hemen yürürlüğe gireceğini belirten Trump, ABD Yüksek Mahkemesi’nin kararına sert tepki göstermiş ve hükümetin daha fazla kazanç elde etmek için gereken adımları atacağını söylemişti.

ABD Yüksek Mahkemesi’nin gümrük tarifelerine ilişkin iptal kararı, Trump’ın yetki aşımı yaptığına hükmetmişti. Bu karar üzerine Trump, yabancı ülkelerin kısa süreli mutluluğunu eleştirerek farklı yasal yollarla tarife uygulamaya devam edeceğini açıklamıştı. Mevcut tarifelerin değişmeyeceğini vurgulayan Trump, yeni bir kararname imzalayarak yüzde 10’luk küresel tarifeyi hayata geçireceğini duyurmuştu.

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, hem başbakanlık görevinden hem de İşçi
Sıradaki Haber İngiltere Başbakanı Keir Starmer, istifa etti