Konya’nın Karapınar ilçesinde, yaşlı bir adam 200 bin lira değerinde altınını bozdurmaya ikna etmeye çalışan dolandırıcılar, sahte polis ve güvenlik görevlisi numarasıyla 78 yaşındaki bir kişiyi kandırmaya çalıştı. Dolandırıcılık girişimi, altınlarını bozdurmak için sarrafa giden yaşlı adamın şüpheli davranışlarını fark eden bir esnafın müdahalesiyle son buldu. Esnafın dikkati sayesinde dolandırıcılık önlendi ve yaşlı adamın altınları güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Karapınar ilçesinde yaşayan Necati Akyıldız, kimliğini kaybettiğini iddia eden bir kadın tarafından aranarak asayiş birimine aktarılacakları bahanesiyle aldatılmaya çalışıldı. Dolandırıcılar, Akyıldız’ın kimliği üzerine bir esnaf adına fatura kestiğini iddia ederek, evdeki altınları bozdurmasını ve elde edilen parayı oğluna teslim etmesini istedi. Yaşlı adam dolandırıcılara, ailesi ve kimlik bilgileri hakkında bilgi verdiklerinde endişelenerek, dolandırıcılara inanarak altınlarını bozdurmak üzere harekete geçti.
Dolandırıcılık girişimi, sarrafa giden yaşlı adamı sürekli telefonla konuşurken gören esnafın dikkati sayesinde son buldu. Telefon görüşmesinde altınların bozdurulması ve paranın IBAN numarası üzerinden transfer edilmesi talebi üzerine esnaf duruma müdahale ederek dolandırıcılığı engelledi. Dolandırıcılık planı, sivil bir polis memurunun tesadüfen iş yerine gelmesiyle tamamen boşa çıktı. Dolandırılmak üzere olan Necati Akyıldız’ın altınları bozdurulmadan geri teslim edildi ve olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Necati Akyıldız yaşadığı olayı, dolandırıcıların ayrıntılı bilgilere sahip olmasının kendisini korkuttuğunu ve paniklediğini belirterek anlattı. Esnaf Önder Orman ise yaşlı adamın sürekli telefonla konuşması nedeniyle şüphelendiğini ve dolandırılmak üzere olduğunu anlayınca müdahale ettiğini ifade etti. Dolandırıcılık girişimini önleyen esnaf ve sivil polis, Necati Akyıldız’ın dolandırılmasını engelleyerek altınlarını geri almasını sağladı.
