Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yüksekova’da ekipler koah ve astım hastası için seferber oldular

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı yolun açılmasıyla koah ve astım hastası 61 yaşındaki Aynur Aslan hastaneye ulaştırıldı. Köy muhtarı Fethi Erci, sağlık ekiplerine hızlı müdahaleleri için teşekkür etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı yolun açılmasıyla

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde solunum rahatsızlığı yaşayan 61 yaşındaki Aynur Aslan için acil müdahale gerekti. Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan yollar, sağlık ekiplerinin seferberliğiyle açıldı ve Aslan, Yüksekova Devlet Hastanesi’ne ulaştırıldı.

Son günlerde etkisini artıran kar yağışı, Hakkari ve çevresindeki birçok köy ile mezranın yollarını kapattı. Beşatlı köyünün yolu da kar nedeniyle 10 kilometre uzaklıkta kapanınca, köyde ikamet eden KOAH ve astım hastası Aynur Aslan’ın durumu ciddileşti. Bu durumu fark eden köy muhtarı Fethi Erci, İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. İhbar sonrasında köye yönelen karla mücadele ekipleri, yolları temizleyerek sağlık görevlilerine ulaşım sağladı. Ambulans, evde ilk müdahalesi yapılan Aynur Aslan’ı hastaneye götürdü.

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan Beşatlı köyü muhtarı Fethi Erci, “Ekiplerin gelmesi ve yolun açılması konusunda büyük bir destek aldık. Biz de elimizden geleni yaparak yardımcı olduk. İlk müdahaleyi gerçekleştiren ekip, hastamızı hızlı bir şekilde hastaneye ulaştı. Bu süreçteki katkıları nedeniyle Yüksekova Şantiye Şefliği ile 112 sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi personeli tarafından
Sıradaki Haber “Bilinçli Yolcular, Uyuşturucusuz Yollar”