Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zelenskiy: “Rusya, Kiev’de enerji santralini balistik füzeyle vurdu”

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın başkent Kiev’e ısıtma ve

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’nın başkent Kiev’e ısıtma ve elektrik sağlayan önemli bir enerji tesisine, CHPP-4’e saldırdığını ve bu saldırı öncesinde müttefiklerinden herhangi bir uyarı almadıklarını açıkladı. Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ise apartmana yapılan füze saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 21 kişinin yaralandığını belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Rus ordusunun dün akşam başkent Kiev’e balistik füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Zelenskiy, saldırıdan önce hiçbir uyarı almadıklarını belirterek, “Müttefiklerimizden yine önceden hiçbir uyarı gelmedi. Ana hedef enerji altyapısı, özellikle de CHPP-4 idi. Maalesef vuruldu. Bir konut da hasar gördü ve kurtarma ekipleri çıkan yangını söndürüyor. Sistemlerimiz bu füzeleri ancak Kiev’e neredeyse yaklaşmaya başladıkları anda tespit etti. CHPP-4, Kiev’in önemli enerji tesislerinden biridir” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, “Gerçekler, Rusların ABD Başkanı’nın açıklamalarına uymadığını gösteriyor. Ukrayna enerji ateşkesini desteklerken, Rusya bir başka enerji santralini ve halkımızın canını hedef alıyor. Bu tamamen adaletsiz. Enerji altyapımızı yok ediyorlar ve Ukrayna balistik füze saldırıları konusunda önceden uyarı bile almadı. Dünya bu konuda sessiz kalamaz. ABD’nin neler olup bittiğini gerçekten görmesi ve bu savaşın sorumlusunu belirlemesi önemlidir” dedi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko ise apartmana yapılan füze saldırısında 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 21 kişinin yaralandığını ifade etti. Kliçko, Kiev’deki “birkaç enerji tesisinin” de vurulduğunu belirtti.

Zelenskiy, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Rus ordusunun gece Kiev, Kiev bölgesi ve Harkov’daki enerji ve kritik altyapılarına karşı 39 balistik füze ve 120’den fazla dron ve mühimmat kullandığını belirtti. Zelenskiy, “Rusya’nın, ABD Başkanı’nın ilan ettiği ateşkes kapsamındaki enerji altyapısını hedef alan balistik füze saldırısının tamamen kasıtlı ve gösteriş amaçlı olduğunu” söyledi.

Zelenskiy, “ABD’den ve gerçeklere göz yummayan tüm dünyadan güçlü bir tepki bekliyoruz. Rusya, gerilimi azaltma şansını kaybetti ve akılalmaz bir imha savaşını tercih etti. Başkan Trump’tan Rusya’ya karşı sert yaptırımlar uygulamasını ve Ukrayna için ek Patriot füze önleme sistemleri paketleri talep ediyoruz” dedi.

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa 14. Leo,
Sıradaki Haber Papa 14. Leo’ya kanser teşhisi konuldu