Sorgun Belediyesi, şehrin görünümünü değiştirecek önemli iki projede son aşamalara geldi. Yeşilöz Mahallesi’nde devam eden 70 dönümlük park inşaatı ve Eski Yozgat Yolu’nda gerçekleştirilen geniş kapsamlı altyapı-üstyapı çalışmaları, Sorgun’un kentsel dönüşüm hedeflerini güçlendiriyor.
Yeşilöz Mahallesi’nde yapımı büyük ölçüde tamamlanan 70 dönümlük park, sadece genişliğiyle değil, içeriğiyle de dikkat çekiyor. Bu park, Sorgun’a bugüne kadar kazandırılan en büyük çocuk oyun alanına ev sahipliği yapacak. Ayrıca piknik alanları ve geri dönüşüm noktalarıyla çevre dostu bir yapıya sahip olacak.
Parkın 15 Temmuz’da halkın kullanımına açılması planlanıyor. Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Çocuklarımızın kahkahaları, kuş sesleriyle birleşsin istiyoruz. Tamamlandığında hep birlikte ‘İyi ki yapıldı’ diyeceğimiz bir eser olacak” dedi.
Sorgun’un önemli ulaşım güzergahlarından Eski Yozgat Yolu’nda devam eden çalışmalar ise sona eriyor. Altyapıya dayalı modern üstyapı ile bölge, sadece bir yol projesi olmanın ötesinde, Sorgun’un kentsel planlamasının önemli bir unsuru haline geliyor.
Ekinci, yaptığı açıklamada, “Merkezdeki aktif yaşamı tüm mahallelere yayma vizyonumuzun önemli adımlarından biri olan bu çalışma, Sorgun’a yakışır işler yapma azmimizin bir göstergesidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
Sorgun Belediyesi, sosyal alanlardaki yaşam kalitesini artıran ve kent estetiğini güçlendiren altyapı projeleriyle dikkat çekiyor. Tamamlanmak üzere olan Yeşilöz Parkı ve Eski Yozgat Yolu projesi, şehrin doğusundan batısına kadar değer katmayı hedefliyor.
Kısa sürede hayata geçecek olan Yeşilöz Parkı ve Eski Yozgat Yolu çalışmaları, Sorgun’un planlı ve sürdürülebilir kentleşme hedeflerine ulaşmak için atılan önemli adımlar arasında yer alıyor.
