Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almanya’da seçimin galibi CDU/CSU’nun başbakan adayı Merz: “Bir İsrail başbakanının Almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum”

Almanya’da CDU/CSU’nun başbakan adayı Friedrich Merz, İsrail Başbakanı Netanyahu’yu Almanya’ya davet etti. Sol Parti ise Merz’e çifte standart uygulamakla suçlayarak tutuklama kararlarının her zaman uygulanması gerektiğini vurguladı. UCM ise devletlerin mahkeme kararlarını uygulama yükümlülüğünü hatırlatarak tarafsızlığını korudu.

Almanya'da CDU/CSU'nun başbakan adayı Friedrich Merz, İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Almanya'ya

Hristiyan Birlik Partileri CDU/CSU’nun başbakan adayı Friedrich Merz, Almanya’da dün yapılan erken genel seçimlerin galibi oldu. Merz, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Netanyahu’nun Almanya’yı ziyaret etmesi için davet ettiğini açıkladı. Merz, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Netanyahu hakkında çıkardığı tutuklama emrine değinerek, “Bir İsrail Başbakanının Almanya’yı ziyaret edemeyeceği fikrinin tamamen saçma olduğunu düşünüyorum” sözlerini kullandı.

Sol Parti Eş Başkanı Jan van Aken ise Merz’in davetini eleştirerek, “çifte standart” uygulamakla suçladı. Aken, Almanya’nın uluslararası tutuklama kararlarını her zaman uygulaması gerektiğini vurguladı. Aken, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkardığı tutuklama emrine atıfta bulunarak, “Vladimir Putin Almanya’ya geldiğinde bu emrin uygulanması gerekir. Netanyahu için de aynı kural geçerlidir” dedi.

Almanya dahil 27 AB ülkesi, savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar için tek daimi uluslararası yargı mercii olan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne taraf olup, şüphelileri kendi topraklarında tutuklama yükümlülüğüne sahip. Mahkeme, devletlerin kararlarını uygulamakla yükümlü olduğunu ve endişelerin mahkeme tarafından ele alınması gerektiğini vurguladı. UCM, “Mahkemenin hukuki kararlarının sağlamlığını belirlemek tek taraflı olarak devletlerin görevi değildir” açıklamasında bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı James David Vance, İran ile olan görüşmeler
Sıradaki Haber ABD Başkan Yardımcısı Vance İsviçre’den ayrıldı