Amasya’da bir evde düzenlenen mevlitte ikram edilen tavuklu pilavdan zehirlenerek hastaneye kaldırılan 22 kişi tedavi altına alındı. Amasya Valiliği, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Olay, Şeyhcui Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda gerçekleşti. Yeni doğan bir bebek için okutulan mevlit programında davetlilere ikram edilen tavuklu pilavı yiyen bazı kişiler rahatsızlanarak hastaneye başvurmak zorunda kaldı. Hastaneye gidenlerin sayısının artmasıyla birlikte polis ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri olayın yaşandığı adreste inceleme başlattı ve zehirlenmeye sebep olan yemekten numune aldı. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.
Amasya Valiliği’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Bir aile tarafından düzenlenen Mevlid-i Şerif programında ikram edilen tavuklu pilavdan etkilenen toplam 22 vatandaşımız acil servise başvurdu. Hastaların genel durumları iyi olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Adli ve idari soruşturma süreci başlatılmıştır. Etkilenen vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz” denildi.
Olayla ilgili konuşan Selahattin Zengin adlı bir vatandaş, kızı ve torunlarının yedikleri yemekten etkilenerek hastaneye kaldırıldığını ve tedavilerinin sürdüğünü belirtti.
