Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 8. Dönem Toplu Sözleşme ilk teklifini paylaştı. Bakan Işıkhan, “Önerimiz 2026 yılının ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6; 2027 yılının ilk altı ayı için yüzde 4 ve ikinci altı ayı için yüzde 4 şeklinde” dedi.
Kamuda yaklaşık 4 milyon memur ve 2 buçuk milyon memur emeklisini kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri planlı bir şekilde devam ediyor. 11 hizmet dalını temsil eden sendikaların tekliflerine ilişkin ön görüşmeler sona erdi ve Komisyon raporlarının müzakere edileceği toplantılar 11 Ağustos’ta tamamlandı.
Bakan Işıkhan başkanlığında düzenlenen toplantıda, kamu işveren heyetinin ilk teklifi açıklandı. Buna göre 2026 yılının ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ayı için yüzde 6; 2027 yılının ilk altı ayı için yüzde 4 ve ikinci altı ayı için yine yüzde 4 oranında zam önerildi.
Bakan Işıkhan, yaptığı konuşmada, 2002’den bu yana tüm çalışanların haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını ve sosyal diyalog mekanizmalarının sürekli açık tutulduğunu belirtti. Açıklanan teklifin henüz ilk teklif olduğunu vurgulayan Işıkhan, “Memurlarımıza yönelik toplu sözleşme sürecimiz devam ediyor” dedi.
Bakan Işıkhan, “Hedefimiz, mali disiplin ile maaş dengesi arasında en uygun noktayı bulmaktır. Bu, ülke ekonomisinin sürdürülebilirliğini ve çalışanların refahını sağlamak adına önemlidir. Geçici değil sürekli bir kalkınma için refahı geniş kitlelere yaymayı amaçlıyoruz. Gece gündüz demeden çalışarak, hizmetlerimizi sürekli iyileştirerek, vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.
