Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

    İşgücü haritası yeniden çiziliyor

    İnsan ve yapay zekanın iş birliğiyle şekillenen gelecekte, teknoloji sadece sektörleri değil, insan faktörünü de dönüştürüyor. Eğitimde “Eğitim 5.0” yaklaşımıyla yapay zeka entegrasyonu ve bireyselleştirilmiş öğrenme önem kazanıyor. Aynı şekilde aile içinde teknoloji kullanımının etkileri göz ardı edilmemeli. Geleceğin mesleği seçerken ilgi ve yetenekler ön planda olmalı, yapay zekayı doğru anlamak ve entegre etmek gerekiyor.

    İnsan ve yapay zekanın

    Yapay Zeka ve İnsan İş Birliği Geleceği Şekillendiriyor

    Yapay zeka teknolojilerinin ilerlemesi toplumda köklü değişikliklere yol açıyor. Ancak, bu değişimin sadece teknolojik yönü değil, aynı zamanda insanî değerleri de içermesi gerekiyor. Uluslararası Sanayici İş Kadınları Derneği Danışma Kurulu Üyesi Ecehan Ersöz, ekonominin artık yapay zeka entegrasyonuyla büyüdüğünü belirtti. Yapay zeka, veri temelli karar verme yeteneğiyle üretimi, pazarlamayı, finansı ve hizmet sektörlerini kökten değiştiriyor. Ancak asıl önemli olan nokta, bu değişimde insan unsuruyla birlikte düşünülmesi gerektiğidir. Şirketlerin rekabet gücü, teknoloji kullanımı kadar insan ve teknoloji arasındaki dengeyi sağlamalarıyla ölçülüyor. Geleceğin kazananları, yapay zekayı iş süreçlerine entegre ederken insan zekasını ön planda tutanlar olacak.

    Ersöz, yapay zekanın sektörleri ve iş gücünü değiştirdiğine dikkat çekerek, yeni çağın anahtarının veriyle düşünme, makinelerle birlikte çalışma, teknoloji ve yapay zekâ konularında yetkinlik olduğunu vurguladı. “İnsan ve yapay zekâ iş birliğini” doğru şekilde kuranların başarılı olacağını belirtti.

    Ersöz’e göre, geleneksel eğitim modelleri artık hızla değişen ortama öğrencileri hazırlamakta yetersiz kalıyor. Bu nedenle, geleceğin iş dünyasına uyum sağlayacak yapay zekanın entegre edildiği eğitim süreçlerine ihtiyaç var. Eğitimde yapay zekâ destekli “Eğitim 5.0” yaklaşımının benimsenmesi gerektiğini ve bu sayede öğrencilerin sadece akademik değil aynı zamanda sosyal ve duygusal yönden de geliştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

    2025 yılının Aile Yılı ilan edilmesiyle birlikte ailenin teknolojik dönüşüme karşı rolü de önem kazanmıştır. Ebeveynlerin dijital farkındalık ve iletişim konularına önem vermesi gerektiğini vurgulayan Ersöz, aşırı teknoloji kullanımının aile içi iletişimi olumsuz etkilediğini belirtti.

    Ersöz, geleceğin meslek seçimine ilişkin önemli kriterleri vurgulayarak, her bireyin ilgi ve yeteneklerine uygun alanlara yönelmesi gerektiğini söyledi. Yapay zekanın sadece teknik alanlarda değil, tıptan hukuka farklı sektörlerde rol oynayacağını ve bireylerin kendi alanlarında yapay zekayla entegre çalışarak başarılı olabileceğini belirtti. Geleceğin başarılı meslekleri, doğru tanıdıkları alanda yapay zeka ile iş birliği yaparak fark yaratan bireyler olacaktır.

    Türkiye'deki orman yangınlarına karşı HBX
    Sıradaki Haber Orman ve arazi yangınlarının önlenmesi için Akıllı Dorone projesi hazırlığı