Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesindeki kimya fabrikasında meydana gelen yangın kontrol altına alınıyor. Yangında 70 işçi güvenli bir şekilde tahliye edildi.
Yahşihan ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Bahadır Kimya Fabrikası’nda nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı ve hızla büyüyerek yayıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. Fabrikada çalışan 70 işçi, güvenli bir şekilde tahliye edildi. Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve çevre illerden gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ayrıca, tankların bulunduğu bölümdeki tehlike de bertaraf edildi. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalar tamamen söndürülmesinin ardından soğutma işlemleriyle devam edecek.
Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Belediye Başkanı Ahmet Önal ve ilgili kurum müdürleri, söndürme çalışmalarını bizzat takip ediyor. Vali Makas, ilgili müdürlerden çalışmalar hakkında bilgi alıyor.
Fabrikanın tam sigorta ve kasko koruması altında olduğu belirtilirken, üretim faaliyetlerine en kısa sürede yeniden başlamak için gerekli desteklerin sağlanacağı ifade edildi.
