Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türk Mutfağı Haftası’nda Yozgat’ın geleneksel lezzetleri tanıtıldı

Yozgat, Türk mutfağının zengin geçmişi, geleneksel tatları ve kültürel mirasıyla

Yozgat, Türk mutfağının zengin geçmişi, geleneksel tatları ve kültürel mirasıyla tanıtılarak vatandaşlara ikramlarda bulunuldu. Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği Türk Mutfağı Haftası kapsamındaki etkinlikler, Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlendi. Belediyeler, sivil toplum kuruluşları, restoranlar ve işletmeler tarafından yöresel lezzetlerin tanıtımı ve ikramı gerçekleştirildi. Arabaşı çorbası, kavurga, gilik köfte, haside tatlısı, un helvası, yufkalı bulgur pilavı ve incir uyutması gibi Yozgat’a özgü lezzetler sunuldu. Ayrıca, el işi ürünler, ikramlıklar ve hediyelik eşyalar stantlarda satışa sunuldu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ın da katıldığı etkinlikte testi kebabı kırıldı ve çekici kırılınca izleyicileri güldürdü. Vali Özkan, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Geleneksel Türk mutfağını Yozgat yöresiyle birlikte insanlarımıza özellikle hanımların katkılarıyla günümüze taşıyoruz. Bugün, tüm ilçelerimizden yöresel lezzetler sunan restoranlarımızdan evlerinde yemek yapan hanımlarımıza kadar herkes, Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu. Testimizi kırdık ve Yozgat’ın tandırını, madımak yemeğini, böreklerini, anne kurabiyelerini deneyimleme şansı bulduk. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ayrıca, geleneksel tariflerin yaşatılması amacıyla düzenlenen ikinci “Anne Kurabiyesi Yarışması”nda katılımcılar, geleneksel kurabiyeleriyle jüri karşısına çıktı ve dereceye giren ilk üç yarışmacı ödüllendirildi.

Kültürün Son Temsilcisi Ahmet Usta: Bahçesindeki Atölyeden Dünyaya Ahşap Mirası
Sıradaki Haber Hem Devlet Sanatçısı Hem Ahşabın Hizmetkarı!