Kayseri’de havaalanında yapılan arama sonucunda uyuşturucu maddeyle yakalanan sanığın cezası belirlendi.
Güvenlik güçlerinin Erkilet Havaalanı’nda gerçekleştirdiği aramanın ardından uyuşturucuyla ele geçirilen B.G., Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Suçlamaları reddeden B.G., uyuşturucuya sadece ailevi sebeplerle bulaştığını ve bu durumdan dolayı mahkemede bulunmaktan utanç duyduğunu ifade etti. Kendisini ve çocuğunu bu utanç verici duruma bir daha sokmayacağını belirtti.
B.G.’nin avukatı, müvekkilinin uyuşturucu kullanıcısı olduğunu fakat ticaret yapmadığını savundu. Havaalanında uyuşturucu bulundurmanın, güvenlik kameraları ve görevlilerin olduğu bir yerde olağan bir durum olmadığını vurgulayan avukat, müvekkilinin etkisi altında bu hatayı yaptığını dile getirdi. Ayrıca, üzerinde bulunan uyuşturucunun kişisel kullanım miktarını aşmadığını belirtti.
Yapılan yargılama sonucunda mahkeme, B.G.’nin uyuşturucu ticaretini gerçekleştirdiğine hükmederek, 12 yıl 6 ay hapis cezası ve 125 bin TL para cezası verdi.
