Yerköy Haber Gazetesi

Yerköy Belediyesinden yüzleri güldüren zam

Yerköy Belediyesinden yüzleri güldüren zam
19 Ocak 2022 - 13:53

Yerköy Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası arasında 201 belediye şirketi işçini kapsayan toplu iş sözleşmesinin imzalandığını söyledi.
Başkan Ferhat Yılmaz, Yozgat merkez olmak üzere diğer il, ilçe ve belde belediyeleri arasında en yüksek maaş zammını yaparak Yerköy Belediyesin rekor kırdığını belirtti.
Belediye konferans salonunda gerçekleşen imza töreninde, Yerköy Belediye Başkanı olarak hiçbir siyasi fikir ayrımı yapmaksızın her zaman çalışanlarının yanında olduğunu belirten Başkan Yılmaz, toplantıda şu ifadelerde bulundu:
“Hizmet yolculuğumuzun ilk gününden itibaren, İnsanı yaşat ki, Devlet yaşasın anlayışımız gereği, emeğin ve alın terinin büyük bir saygıyı hak ettiğini ve insanlık onurunun ehemmiyet gösterilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bugüne kadar imkânlarımız dâhilinde maddi ve manevi olarak yanlarında olmaya çalıştığımız mesai arkadaşlarımız için, imkanlarımızı tekrar değerlendirip, işçi kardeşlerimizin yüzleri gülsün diyerek ücretlerini rekor bir zam yaparak düzenlemiş bulunmaktayız. Yapılan zamlarla birlikte 2022 yılının ilk altı ayı için Yerköy Belediyesinde çalışmakta olan bekar personel maaşı 5.890 TL, Evli Personel 5.975 TL, Evli ve 1 çocuklu personel 6.015 TL, Evli ve 2 çocuklu personel 6.055 TL, Evli ve 3 çocuklu personel ise 6.105 TL maaş ve sosyal hakkaları verilmiştir.” dedi.
Başkan Yılmaz, belediye işçilerinin 2022 yılının ilk altı ayında alacakları bu ücretleri hayırlı ve bereketli olması temennilerinde bulundu.
İmza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Yozgat Şube Başkanı Ferman Zararsız ise Yozgat il, ilçe ve belde belediyeler arasından en yüksek rekor zammı veren Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’ın şahsına, başkan yardımcılarına yönetim kurulu ve tüm emekçiler adına teşekkür etti.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır