Yerköy Haber Gazetesi

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ANILDI

BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ANILDI
10 Kasım 2021 - 14:31

Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 83. yılı tüm yurtta olduğu gibi Yerköy’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

 

Tören Atatürk Anıtı’na Çelenklerin sunulması ile başladı. Törene Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, Yerköy Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül, Yerköy İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Yelaldı, Jandarma Üsteğmen Umut Mütevellioğlu, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, , Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

 

Daha sonra Atatürk büstüne çelenklerin sunulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından çelenk sunam töreni sona erdi.

 

Yerköy Şehit Mumammer Nacakoğlu İmam Hatip Ortaokulu Konferans salonunda devam eden anma programında kendi sesinden Atatürk’ün hitabesi ve hayatı (slâytlar eşliğinde),  Atatürk’ün askeri kişiliği, ekonomik ve siyasi görüşlerini belirten konuşmanın ardından, oratoryo, şiir, tiyatro ve koro gösterileri yapıldı.

Kaymakam Mustafa Karaca, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Ergül tarafından ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.

Bu web sitesi Flatinium Agency tarafından tasarlanmıştır